BD-online
21. mája 2020
LESPED
10. júna 2020

10. jubilejný ročník projektu LES UKRYTÝ V KNIHE bol tohto roku mimoriadny. Svet lesa a knižníc vystriedal virtuálny svet v ONLINE prostredí. Pre všetkých nás to bola nová situácia a priniesla výzvu pripraviť niečo iné vo forme, ktorá stále naliehavejšie vstupuje do našich životov. Ďakujeme všetkým deťom, ktoré využili našu ponuku, prečítali, či vypočuli si povesť a zaslaním pracovných listov a fotografií hradov z rôznych kútov Slovenska sa zapojili do projektu.

Dostali sme 130 vyplnených listov a takmer rovnaký počet krásnych fotografií od mladších, ale aj starších žiakov. Veľké poďakovanie patrí všetkým pedagógom a pani učiteľkám školských kolektívov za vynaložené úsilie a motivovanie detí pri práci na projekte:

4. C, ZŠ Škultétyho, Nitra – p. učiteľka Adriana Brotková
3. A, ZŠ Jilemnického 1, Zvolen – p. učiteľka Annamária Beňová
3. A, ZŠ J. F. Rimavského, Hnúšťa – p. učiteľka Danka Jungová
2. B, ZŠ Sečovce – p. učiteľka Monika Červeňáková
2. A, 3. A, 4. A, ZŠ Vígľaš – p. učiteľka Anna Murínová
OZ Úsmev Prievidza – p. učiteľka Jarmila Dragulová

Chceli by sme sa poďakovať aj knižniciam, ktoré sa zapojili do projektu a informácie posunuli svojím čitateľom – osobitne Krajskej knižnici Ľ. Štúra vo Zvolene a pani Márii Masárovej, Tekovskej knižnici v Leviciach a lesnému pedagógovi Petrovi Grófovi, ktorí formou videonahrávky sprostredkovali deťom povesť a príbeh z lesa. Naše uznanie patrí hlavne rodičom, ktorí sa v tomto období stali akýmisi asistentmi učiteľov a aj oni pomáhali svojim deťom pri riešení úloh pracovného listu. Ale najmä ukázalo sa, že rodičia vedú deti k láske k prírode a potulkám za jej krásami, napríklad aj návštevami rôznych zrúcanín hradov. Dôkazom toho sú krásne fotografie, ktoré sme dostali. Na záver každého projektu sa patrí oceniť víťazov. V tomto ročníku zvíťazili všetci, ktorí venovali svoj čas tomu, aby sa dozvedeli niečo o prírode, objavili čaro čítania a príbehov o lese ukrytých v knihách.
Ďakujeme a odmeny posielame :).

Projekt sa nám podarilo zrealizovať vďaka partnerovi –
štátnemu podniku LESY SR.
Tešíme sa na budúci 11. ročník projektu LES UKRYTÝ V KNIHE !

A ešte pár postrehov, úryvkov z listov a fotografií :) :

"Na stredné Slovensko cestujeme často preto sa nám povesť o Hrone veľmi páčila a opäť viac priblížila krásy Slovenska. V rámci tohto projektu sme včera navštívili neďaleký hrad Čičva. Okrem iného to bolo miesto konania svadby Alžbety Báthoryovej... „ Jožko Lukáč, 2.C, Vranov n. Topľou

Čo sa môžeme dozvedieť z letokruhov: "koľko chrobáčikov tam bolo" :) Esterka Nichtová, 1. B, Trnava

„Som triednou učiteľkou II. B a oslovil ma Váš email. Projekt sa nám veľmi páčil. Spoznali sme zaujímavosti v okolí... Nie každý dokázal splniť podmienku: odfotiť sa na „mieste opradenom históriou“ (rôzne okolnosti im to neumožnili). Pozitívne však bolo, že tí, čo to dokázali sa so svojimi skúsenosťami podelili a nastalo spoločné učenie, dozvedeli sme sa niečo nové. Podmienky - vypočuť si a prečítať si „Povesť o Hrone“, sme splnili. Pracovný list vyplnil každý žiak z triedy (na PC, ručne...). Prepojili sme tak poznatky z predmetov: SJL,INF, PVO... P.S.: Poslali sme aj poštou: "knihu". Postupne na nej budeme pracovať..„ PaedDr. Monika Červeňáková, ZŠ Sečovce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Instagram