21. marec
Medzinárodný deň lesov
13. februára 2020
LUK – oznam
3. apríla 2020

Kurz lesnej pedagogiky


Kurz lesnej pedagogiky, akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výchovy a športu SR a Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, je určený záujemcom s minimálne stredoškolským lesníckym vzdelaním. Účastníci po absolvovaní kurzu a prezentácii vlastnej lesnej vychádzky obdržia certifikát lesného pedagóga.

Cieľ kurzu:
Prostredníctvom poznatkov z vývinovej a pedagogickej psychológie, pedagogiky, didaktiky a praktických tréningov zážitkového vyučovania pripraviť účastníkov na plánovanie, realizáciu a vyhodnocovanie programu lesnej pedagogiky.

Učebný plán:
1. Úvod do lesnej pedagogiky
2. Metódy a stratégie v lesnej pedagogike
3. Komunikácia v pedagogickom procese
4. Vývinová a pedagogická psychológia v lesnej pedagogike
5. Základy pedagogiky, didaktiky a aktivizujúcich metód v lesnej pedagogike
6. Využitie prvkov tvorivej dramatiky v lesnej pedagogike
7. Manažment lesnej pedagogiky a dramaturgia aktivít
8. Aktivity a metódy práce s osobami so špeciálnymi potrebami
9. Samostatná príprava programu a scenárov lesnej pedagogiky
10. Praktická realizácia pripravených programov lesnej pedagogiky účastníkmi vzdelávania

 
385

Aktuálny počet lesných pedagógov


1108

Počet aktivít LP v roku 2019



Forma kontinuálneho vzdelávania: Kombinovaná forma vzdelávania v pomere 64 hodín prezenčná forma a 16 hodín dištančná forma.

Podmienky pre zaradenie uchádzačov:
1: minimálne stredoškolské lesnícke vzdelanie (stredná odborná škola lesnícka), alebo I. stupeň vysokoškolského lesníckeho vzdelania - Bc. (Lesnícka fakulta) alebo II. – III. stupeň vysokoškolského lesníckeho vzdelania - Ing., PhD. (Lesnícka fakulta).
2: minimálne stredoškolské vzdelanie alebo I. stupeň vysokoškolského vzdelania (Bc.) alebo II. – III. stupeň vysokoškolského vzdelania (Ing., PhD.) a súčasne minimálne 5-ročná prax v lesníctve

Garant vzdelávacieho programu: Ing. Andrea Melcerová, Národné lesnícke centrum - Centrum transferu poznatkov a lesnej pedagogiky

Personálne zabezpečenie: Lektori vzdelávacieho programu – odborní zamestnanci Národného lesníckeho centra, odborníci v oblasti lesného hospodárstva, ktorí spĺňajú kvalifikačné požiadavky a majú odborné predpoklady v danej oblasti vzdelávania, vysokoškolskí učitelia, učitelia kontinuálneho vzdelávania.

Finančné a materiálne zabezpečenie: Náklady spojené so vzdelávaním sú financované z rozpočtu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.

Číslo POA: 2257/2012/19/1

Potvrdenie MŠVVaS SR o akreditácii vzdelávacieho programu ďalšieho vzdelávania


Kontakt: Ing. Andrea Melcerová | +421 45 5314 436 | andrea.melcerova@nlcsk.org

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Instagram