Medzinárodná konferencia – program
7. septembra 2021
Video: 20 rokov lesnej pedagogiky na Slovensku
4. októbra 2021

20 rokov lesnej pedagogiky na Slovensku
Medzinárodná konferencia



V dňoch 23. a 24. septembra sa konala medzinárodná konferencia 20 ROKOV LESNEJ PEDAGOGIKY NA SLOVENSKU pod záštitou ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Konferenciu otvoril Ing. Pavol László, riaditeľ Odboru štátnej správy lesného hospodárstva, Sekcie lesného hospodárstva a spracovania dreva MPRV SR.

V rámci programu prvého dňa bola slávnostne pokrstená odborná publikácia ENCYKLOPÉDIA HIER LESNEJ PEDAGOGIKY, ktorá detailne popisuje zážitkové hry lesnej pedagogiky. Národné lesnícke centrum ako koordinátor lesnej pedagogiky na Slovensku udelilo 20 ocenení jednotlivcom a inštitúciám, ktorí sa zaslúžili o rozvoj lesnej pedagogiky na Slovensku.

Druhý deň medzinárodnej konferencie strávili účastníci v Lesníckom arboréte Kysihýbel v Banskej Štiavnici, kde si lesní pedagógovia z NLC pre nich pripravili program lesnej pedagogiky.

Účastníci konferencie sa zhodli na tom, že aktivity lesnej pedagogiky, ktoré sa na Slovensku realizujú od roku 2001 ako súčasť environmentálnej výchovy, sú významným nástrojom, prostredníctvom ktorého lesníci komunikujú s verejnosťou, pozitívne prezentujú lesné hospodárstvo aj prácu lesníkov.

Pre účely konferencie bol publikovaný "Zborník príspevkov k medzinárodnej konferencii".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Instagram