Správa o LP za rok 2020
21. mája 2021
Lesné horizonty | jeseň 2021
3. septembra 2021

11. ročník projektu LES UKRYTÝ V KNIHE bol tohto roku opäť mimoriadny. Situácia z minulého roka sa zopakovala a prostredie knižníc vystriedal virtuálny svet, doplnený výzvou čítania v lese, zdokumentované fotografiou.

Ďakujeme všetkým deťom, ktoré využili našu ponuku, prečítali si pripravený text, vyplnili pracovné listy, ktoré nám spolu s fotografiami zaslali. Spolu sme dostali 252 odpovedí vo forme pracovných listov a fotografií od detí rôzneho veku aj dospelých.

Veľké poďakovanie patrí všetkým rodičom a pedagógom 33 kolektívov materských a základných škôl ako aj školských klubov z celého Slovenska a lesným pedagógom za vynaložené úsilie, motivovanie detí pri práci na projekte a prehlbovaní vzťahu ku knihám a prírode.

Chceli by sme sa poďakovať aj knižniciam, ktoré sa zapojili do projektu, už tradične Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene, ktorá nám poskytuje zdrojovú literatúru, školskej knižnici pri ZŠ v Zákopčí, Knižničnému kútiku „Sovička“ Obecnej knižnice v Novej dedine a zvlášť Tekovskej knižnici v Leviciach, Oddeleniu literatúry pre deti za realizáciu projektu so 6 triedami ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach. Na záver každého projektu sa patrí oceniť víťazov. V tomto ročníku zvíťazili opäť všetci, ktorí venovali svoj čas tomu, aby sa dozvedeli niečo o prírode, objavili čaro čítania a príbehov o lese ukrytých v knihách.
Ďakujeme, odmeny sú odoslané svojim adresátom :)

Projekt sa uskutočnil vďaka podpore partnera LESY SR, š. p.


Tešíme sa na budúci 12. ročník projektu LES UKRYTÝ V KNIHE !

A ešte pár postrehov, úryvkov z listov a fotografií :)

Spolu s triedou sme sa zapojili do vašej výzvy les ukrytý v knihe a pustili sme sa do čítania kníh v lese. Rozhodli sme sa zapojiť fantáziu a poslať Vám pár najzaujímavejších fotografií. Ďakujeme za krásnu výzvu, deti boli nadšené a kreatívne. Pracovný list, ktorý ste pre nás pripravili bol tiež poučný a inšpiratívny. Je fantastické, čo pre deti robíte. Lastičová Janka, Cirkevná spojená škola, Dolný Kubín.

Dobrý deň prajem, v prílohe preposielam vyplnené pracovné listy na tému Prečo sú stromy v meste dôležité. Žiaci sa oboznámili s prvotným čítaním na školskom dvore, pre nepriaznivé počasie sme v lese neboli. Pokračovali sme skupinovou prácou v triede. Text bol zaujímavý aj pre prváčikov, páčil sa im, veľa sa z neho dozvedeli. Pracovali ako včeličky, mala som z nich obrovskú radosť. Jednu úlohu sme nevypracovali, keďže sme ešte len prváci a slovesá ešte nepoznáme. Téme les sme sa venovali aj na hodinách výtvarnej výchovy. Monika Gurková, ZŠ Spišská Belá

.. najzaujímavejšia časť úlohy sa odohrávala priamo v prírode. Na každú vychádzku sme si brali knihy, ktoré si deti vybrali v školskej knižnici a hľadali stromy, pod ktorými budeme čítať. Keďže okolie našej školy je rozmanité, rozhodli sme sa čítať každý raz pod iným druhom stromu. Knihy, z ktorých sme čítali a ich dej deti oslovil, si následne požičiavali domov a dočítali ich do konca. O prečítanom kreslili obrázky, ktoré sme spoločne s obrázkami stromov vystavili v školskej knižnici. Za deti ďakujem za podnet na veľmi peknú akciu, ktorá prispela k lepšiemu spoznávaniu našej krásnej prírody nenásilným spôsobom.
Anna Cabuková, koordinátorka kampane za školskú knižnicu pri ZŠ Zákopčie

...srdečne Vás pozdravujeme z Popradu a žiaci 2.B ZŠ Tajovského Vám z celého srdca ďakujú za prekrásne darčeky:) Do knihy sme sa doslova zaľúbili :) , obsahuje nádherné fotografie a pomôže nám pri vzdelávaní. A tešíme sa na ďalšie Vaše aktivity, nech sa Vám darí. Mgr. Zuzana Mareková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Instagram