Listy Lesnej pedagogiky – jeseň
23. septembra 2020
LESPED: vedecko-odborný seminár
16. októbra 2020

Pod rúškom - mladé, pekné a dychtivé po poznaní...

Slovensko
Autor: Ing. Veronika Jaloviarová, Národné lesnícke centrum, Zvolen


T ak by sa dali v skratke charakterizovať pani učiteľky, ktoré sa v pondelok, 12. októbra 2020, zúčastnili prvého zo štyroch sústredení už druhého vzdelávacieho programu Učenie o lese. Vzdelávanie sa realizovalo v rúškach, pri šachovnicovom sedení vo veľkej zasadačke Národného lesníckeho centra vo Zvolene.

Prítomné pani učiteľky materských škôl reflektovali na výzvu uverejnenú na www.facebook.com/lesnapedagogika, ktorá ponúkala bezplatný program Učenie o lese – environmentálna výchova pre predprimárne vzdelávanie na príklade lesa. (Program je financovaný Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR). Celkovo 30 prihlásených pani učiteliek z celého Slovenska (z Brezovice, Tvrdošína, Kežmarku, Lutily, Senca, Žiaru nad Hronom, Bratislavy, Detvy, Banskej Bystrice a okolia Zvolena) tak dostalo možnosť prehĺbiť svoje poznanie o lese i vzťah k nemu, dozvedieť sa viac o metodike lesnej pedagogiky a inšpirovať sa jej praktickými aktivitami. „Nevedeli sme ráno čo nás čaká, ale bolo to veľmi dobré,“ vyjadrili v závere pozitívne hodnotenie pani učiteľky. Avšak vzhľadom na prísnejšie opatrenia vo vzťahu k ochrane zdravia pred ochorením COVID 19, bude musieť organizátor vzdelávania, Národné lesnícke centrum – Ústav lesníckeho poradenstva a vzdelávania Zvolen, pristúpiť k náhradnej verzii prezenčného vyučovania - online vzdelávaniu.

Aj nás teší, že pani učiteľky sú motivované a je predpoklad, že aj ony budú budovať vzťah k lesom, profesii lesníka a celkovo k lesníctvu u najmladších generácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Instagram